Vanaf 15 december geen contant geld meer op de bus

GRONINGEN -Vanaf 15 december 2019 kan je een los buskaartje alleen betalen met PIN/creditcard in alle bussen in Groningen en Drenthe. Met contant geld betalen is niet meer mogelijk. Sneller en voordeliger reizen? Dat kan gewoon met je OV-chipkaart. Vorig jaar startte QBuzz met het afschaffen van contant geld in een groot aantal bussen. Zo kan er sinds juni 2018 niet meer contant afgerekend worden in de bussen van Q-link blauw (lijn 3, 4 en de nachtbuslijnen). In het najaar van 2018 volgden ook Q-link groen (lijn 1 en 2), Q-link paars (lijn 5 en 6), Q-link rood (lijn 12) en de stadsbussen in Emmen.

Met de ingang van de nieuwe dienstregeling op 15 december schaft QBuzz het contant geld af op alle bussen van Qbuzz. ”Hiermee vergroten ze niet alleen het veiligheidsgevoel van alle chauffeurs, het biedt ook meer gemak voor de reiziger” aldus QBuzz. Op dit moment is QBuzz druk bezig met het inbouwen van pinapparatuur.

Gemak voor de chauffeur én de passagier

Het kaartaanbod in de bus wijzigt niet door het afschaffen van contant geld in de bus. De bekende buskaartjes blijven te koop bij de buschauffeur. Afrekenen kan dan met de pinpas. Ook contactloos, dit gaat een stuk sneller. Naast een groter gevoel van veiligheid, zorgt het pinnen in de bus hiermee ook voor meer gemak voor de chauffeur en passagiers.

E-tickets

Via de webshop van QBuzz kun je vanaf 15 december enkele kaartjes ook online aanschaffen. Zo bestel je eenvoudig een Dagkaart, Dal-Dagkaart of P+R-kaartje. De barcode op de E-ticket scan je vervolgens in de bus. Je kunt je E-ticket zowel uitgeprint als op je telefoon scannen.

Voordeligst reizen met de OV-chipkaart

Het kopen van een kaartje bij de chauffeur wordt straks een stuk gemakkelijker, maar reizen met de OV-chipkaart blijft in Groningen en Drenthe meestal het voordeligst en snelst. Op veel trajecten betaal je met de OV-chipkaart een stuk minder dan met een buskaartje. Check de prijs van je reis in de reisplanner.

Actie! Van 18-11-2019 tot en met 31-12-2019 koop je een persoonlijke OV-chipkaart voor maar €2,50 in plaats van €7,50. Deze actie geldt alleen voor Noorderlingen. Meer weten? Kijk op www.ovtoppertje.nl.
Beeld: GroningsNieuws