Werkstraf voor diefstal met geweld

GRONINGEN – De rechtbank heeft donderdagmiddag een vrouw veroordeeld tot een werkstraf van in totaal 204 uur.

De straf werd opgelegd nadat zij een diefstal met geweld pleegde in juni 2019. De vrouw was betrapt nadat zij een aantal inktcardridges had gestolen. Toen winkelpersoneel haar hiervoor staande wilde houden, ging zij ervandoor en reed zij uiteindelijk tegen één van de medewerkers van de winkel aan. De politie wist de Stadjer uiteindelijk in de kraag te vatten en te arresteren. Voor het in het bezit hebben van een gestolen scooter, waarvan de Stadjer ook werd verdacht, werd geen straf opgelegd omdat daar geen bewijs voor was. Naast een werkstraf, is er twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist, met een proefperiode van drie jaar.

Door: GroningsNieuws