Brandweer haalt katje uit boom aan Winschoterkade

GRONINGEN – De brandweer heeft dinsdagavond aan de Winschoterkade een katje uit een boom gered. Het diertje zal al enkele dagen in de boom vast. De eigenaresse kreeg de kat niet uit de boom en belde de dierenambulance. De Groninger dierenambulance ging hiervoor ter plaatse. Ter plaatse gekomen hebben ook zij geprobeerd de kat uit de boom te halen , maar ook dit was zonder succes. Hierop werd de Groninger brandweer ter plaatse gevraagd. De brandweer rukte hierop uit met hun hoogwerker. Toen de brandweer ter plaatse was gekomen werd de hoogwerker opgesteld waarna de reddingsactie begon. Na ongeveer vijf minuten was het katje gevangen en herenigd met zijn baasje. Het katje is voor controle overgebracht naar een dierenarts.

 

Foto(s): Raymond Bos / RDB Producties