Groninger kermis verlopen zonder ”vuurwapen” meldingen

GRONINGEN – Vanaf 11 tot en met 21 mei was de Groninger mei kermis.Tijdens deze kermis was er vermaak voor jong en oud. Behalve vermaak waren er ook gevaren. Dit schuilt dan niet in de attracties maar in de prijzen die bij sommige attracties te winnen zijn. Tijdens de kermis waren er onder andere nepwapens te winnen. Deze wapens zijn op afstand niet te onderscheiden van echte wapen. ”Tijdens de Groninger mei kermis hebben zich geen incidenten voor gedaan met nepwapens” laat Ron Reinds , woordvoerder van politie Noord Nederland tegen over Groningsnieuws.nl weten. ”Door een campagne met betrekking tot de nepvuurwapens zie je dat kermisexploitanten er ook rekening mee houden” verteld Ron. Wanneer er wél een dergelijk nepvuurwapen word aangetroffen is de persoon in kwestie strafbaar en wordt het nepwapen in beslag genomen. Tot slot laat Ron weten ” Wil je helemaal verstandig zijn kies dan op de kermis gewoon een andere prijs”

Door: Groningsnieuws.nl